Cukorstop

Karfiolos-szezámmagos-vöröslencsés finomság Steiner Kristóftól

Steiner Kristóf közel-keleti különlegességet készített a Sanofi kihívására.

Ez valami isteninek tűnik!

#SanofiGasztroChallange Steiner Kristóf konyhájában

Ki tart velem egy ötperces online vegán főzőkurzusra – az egészség, a torkosság, és a karácsony jegyében? 😉 A Kristóf Konyhája két klasszikus receptjét ötvöztem a Sanofi gasztro-kihívása kedvéért: kulináris és grafomán tettestársam, #BalázsiPanna hívott ki: készítsek olyan ünnepi ételként is remek finomságot, amelyet az inzulinrezisztánciával élők is könnyedén beilleszthetnek az étrendjükbe, én pedig örömmel mondtam igent, hiszen több barátom is érintett a témában – és bár eleinte aggódtam értük, ma már tudom: igazi túlélők, akiket semmi sem állíthat meg… még az sem, hogy nyakunkon a véget nem érő karácsonyi vacsorák szezonja. 😉Nem szeretem a "cukorbeteg" szót… egyáltalán nem szeretem használni a "beteg" szót olyan emberekre, akik odafigyeléssel igenis élhetnek teljes életet. Olyan ez, mintha a szemüvegeseket "betegnek" neveznénk, hiszen speciális lencsére van szükségük, hogy élesen lássanak, vagy mondjuk azt mondanánk: aki elveszítette egy végtagját, hiába is fut maratonokat, "beteg" ember. Ezt én kerek (szénhidrátszegény) perec visszautasítom. 😀 Természetes, hogy felismerjük a helyzetünket, és így jobb irányba kezdjük terelni az életünket / ételünket, de ettől még ne tekintsünk magunkra, egymásra hátrányos helyzetű emberként. Gyakran hasonlítom a "betegségeket" a konyhakertemhez: a bazsalikom levelén néha pici lukacskák jelennek meg, vagy épp egy szépséges sárga virágokba borult gaznövény terjeszkedni kezd a leander mellett. Ilyenkor nem mondjuk a természetre, hogy "beteg": zajlanak a folyamatok, és odafigyeléssel nem csak életben maradnak a növények, de tovább élnek, mint a külön neki szánt "steril" cserépben nevelkedő orchideánk, aki "hivatalosan" nem volt beteg… 😀 Ebben a szellemben ajánlom azokat az ínycsiklandó fogásokat, amiket a kihívásban résztvevő fűszerzsonglőrökkel készítük. 🙂 A kiegyensúlyozott életmóddal és diétával megelőzhető a kettes típusú diabétesz kialakulása is – a vegán étrend pedig ilyenkor (is) a segítségünkre siet. 🙂 Növényi alapú finomságot készítünk szuper-gyorsan, és bár messzire kalandozunk a klasszikus magyar ünnepi menütől, belecsempésszük a karácsony legizgalmasabb ízeit is… 😉 Most pedig rajtam a sor, hogy kihívjak 5 konyhakalandort – készítsetek ti is videót egy egészséges, izgalmas és az inzulinrezisztenciával élők étrendjébe is beilleszthető csoda-fogás készítéséről, a közelgő adventi szezon jegyében, az egész család számára. ❤Dobpergés, fanfár, kihívottjaim a következők: Krisztina Vrábel, a téma magyarországi guruja, a 160g.hu bloggere, Kinga Wertheimer, a tunki-tunki krémek és szószok megálmodója, szerelmem Nimrod Dagan, lakáséttermünk, a Kristof's Kitchen & Nimi Bar angyala, inzulinrezisztens, de mindig szuper-energikus és csodaszép barátném Olívia Varszegi, és végül, de nem utolsó sorban Albert Kata barátnőm, aki eddig több, mint 35 kilótól szabadult meg mióta vegán életmódra váltott. ❤ A videón használjátok a #SanofiGasztroChallenge hashtaget, hogy a lehető legtöbb érintetthez eljuthassanak a receptvideók. 🙂 A videóm elkészítésében hatalmas segítség volt az IR (InzulinRezisztencia) FB csoport, melynek tagjai elláttak a hasznos infókkal és tippekkel az életmódjukkal kapcsolatban – köszönet érte. ❤ xo Kristóf Joseph Steiner I Utazó insta blog: White City Boy I FB csoport: #TitkosVegánTraccsparti <3

Közzétette: Steiner Kristóf – 2017. november 17.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!